Com ha canviat?

Els orígens de la població es remunten al sIV a.C amb assentaments ibers com el del “Turó del Guíxols” que posteriorment va tenir un procés de romanització. Al s.I s’abandona el poblat ibèric de les muntanyes i la població es concentra a la zona on encara podem trobar el monestir benedictí. Podem dir que el primer nucli  de Sant Feliu de Guíxols es va crear al llarg del s.XI, després de la construcció del monestir  benedictí, el qual va exercir un poder feudal durant la major part de l’Edat Mitjana. 

La vila va anar creixent fora de les muralles fortificades del monestir formant un raval que es va estendre fins a l’altre costat de la riera. En aquesta època Sant Feliu de Guíxols vivia de l’agricultura i la ramaderia, en un règim feudal.
Més endavant, a partir del s.XII l’activitat marítima prenia cada cop més importància. Això va desencadenar en la construcció d’unes drassanes a la platja i un port als peus del penyal de Guíxols. Les activitats derivades de la pesca van continuar creixent fins a tal punt que al llarg dels segles XVI i XVII es van convertir en la principal font de riquesa.
A la segona meitat del s.XVIII, Sant Feliu de Guixols es va començar a industrialitzar, especialment en la industria del suro, indústria que encara conserva i que ha estat generadora d’ingressos fins a dia d’avui. Aquesta industrialització va provocar un gran creixement demogràfic de la població i com a conseqüència, Sant Feliu va experimentar una gran transformació urbanística degut a la burgesia, tant alta com baixa, que van edificar luxoses vivendes a primera i segona línia de mar.
Actualment l’economia de la ciutat està centrada en el turisme i la petita vila marinera, ja transformada en ciutat, s’ha convertit en un dels centres turístics més importants de la Costa Brava. En els darrers anys el nombre d’hotels i apartaments destinats a aquestes activitats turístiques ha crescut desmesuradament.  

Com gairabé totes les ciutats en més on menys mesura, Sant Feliu de Guíxols també ha anat canviant el seu aspecte degut a la modernització i les reformes que ha anat patint al llarg del temps. Tot seguit us adujuntem unes forografies en les quals podreu observar alguns d'aquest canvis en el temps en alguns dels llocs més característics de la ciutat.

La rambla d'Anotni vidal és un llarg passeig molt ample i espaiós ideal per anar a fer un volt i gaudir de l'ambient. Aquesta rambla parteix en dos la part baixa de la ciutat i és una zona amb molta concurrència. 




El passeig del mar és com molt bé el seu nom indica està situat a la vora del mar i és un dels punts més turístics on acudeix una gran quantitat de gent, tant els forasters com els veïns de la ciutat, ja que és unazona estupenda per passejar i prendre la fresca.

















A continuació us mostrem una taula on es pot observar l'augment de la població en els darrers anys.
 



   1497-1553: focs, 1717-1981 població de fet, 1900: població de dret